torsdag 6 maj 2010

Rosbeskärningen...

...och uppbindningen av klätterrosorna har blivit färdig, och vissa av taggmonsterna till klätterrosor har satt sina spår på mina händer, då jag tycker att jag inte får den rätta känslan med handskar på, och då får jag skylla mig själv! Som ni kan se växer de flesta av rosorna på bra i vår trädgård, även om jag hittills fått slänga två på sophögen, som redan var ämliga innan den kalla vintern. En äldre krukad "Fairy" på stam vill nog inte heller i år, och så är jag orolig för förra höstens inköp av "Climbing Cécile Brunner", som numera är krukad. Rabattrosen "Dainty Bess" såg också lite klen ut, så den får leva i kruka denna sommaren.
(Den lilla rosa rosen i collaget är min nyinköpta stamros. Se HIT.)
Jag ljuger, om jag påstår att en del av rosorna inte blivit beskurna långt ner till marken, men hel del, beskar jag för att de var FÖR stora...("New Dawn", "Wrams Gunnarstorp", "Ghislaine de Féligonde, som hyste två(!)fågelbon i sig.)
Här är några av de rosorna jag ser har överlevt och som jag får glädjas åt: MACY'S PRIDE, SEKEL, SOUVENIR DE ROLF GINSTMARK, FRANSESCA och CORNELIA.(Klicka på respektive namn, så finns där något att läsa om rosorna.)

Jag ser fram emot sommarens blomning!
Och ni som fått klippa långt ner: Hav förtröstan!!!
Nästa åtgärd är gödslingen, men jag vill gärna göra det i samband med ett rejält vårregn.

Ha en skön helg!

hälsn
AnnA

8 kommentarer:

Gela sa...

Tack för alla fina tips. Många av mina rosor har frusit denna vinter. Måste beskära dom mycket. Men hoppas att de kommer ändå. Jag är också i gödselstadiet med dom.
Ha en fin dag/Gela

AnnCharlotte sa...

Det verkar som att regnet inte låter vänta på sig. Iallafall inte hos mig ;))

Therése sa...

Jag har också beskurit alla min tre rosor, tog en kvart tror jag :-). Theréserosen har små blad och jag är så glad att den har överlevt!
Trevlig helg! Jag återfinns på museet...
Therése

Alexia sa...

Hei :) Jeg fant bloggen din gjennom blogglistan hos en norsk blogger - flott blogg og herlige bilder har du :). Jeg har fulgt bloggen din ei stund, og gleder meg til å lese mere ;). Her som jeg bor er det såvidt begynt å spire noe perenner, rosene ser jeg inget liv i enda - men det kommer vel. Er nok redd for at mange av mine roser har gått ut denne vinteren - men da har man jo god unnskyldning til å kjøpe nye ;)
Ha en flott weekend :)

Inger sa...

Så trevligt att läsa om din rosbeskärning och dina rosor. Jag har en del kvar att beskära, återkommer med rapport.
Önskar dig en trevlig helg!
Kram Inger

Margot sa...

Rosorna vi klippt ner kommer förmodligen att växa upp snabbt och ge ljuvlig blomning i sommar! Det tror jag på!
Här utlovas regn under helgen och nu har jag gödslat alla rosor klart! Det får gärna komma rejält med regn och så vill vi ha värme efter det ;o))
Dina rosbilder är alltid lika vackra!!
Ha en trevlig helg!!
//Margot

BP sa...

Du behärskar verkligen konsten att ta hand om dina rosor. Visste inte ens att det fanns så många sorter. Jag har inga rosor - det går säkert att odla på balkongen - men mina gröna finger har mycket begränsade kunskaper. De håller sig till vår novemberkatus som började blomma i mars och håller på än...

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Nå har du jobba bra i haven!
Jeg går hver dag og ser etter skudd for å eventuelt avdekke om noen roser ikke kommer tilbake, men det er ennå litt tidlig å avsi dommen.
Jeg har ikke latt meg inspirere av Mucha mtp den nye headingen min, men to andre plakatmalere fra samme periode. Er på jobb nå- elevene jobber selvstendig- og har ikke boka der disse plakatene er for å finne ut hva kunstnerne heter. Du må nok vente på svar til jeg kommer hjem.
Ha en fin dag!