söndag 23 augusti 2009

Rosen "Louise Bugnet" finns hos Annie...

...och är en kanadensisk buskros, framtagen...
före 1960 av Bugnet och namn-given efter föräd-larens dot-ter.

(Bilden är lånad.)
Denna ros är en kraftigväxande och frisk ros, med rödkantade rosenknoppar som blir vita när de slagit ut. Den är doftande och remonterande och anses som frisk. Zon 7.
Och Annie, det är ju Annie från ANNALUNDA i Tingsryd, som jag och familjen var och hälsade på för någon vecka sedan. Det finns mycket roserier&annat i hennes Annalundashop.(Bilden går att klicka upp och bli större.)
Själv ville Annie inte vara med på bild, så det får bli den kluriga katten Oscar, som får representera henne. (Men något Annie inte vet om, är att den kluriga fotografen fick med en bit av Annie ändå...)
Många härliga ting att titta på och känna igen ifrån gamla och nyare hem.
En liten sovande ängel följde med mig hem, och ett roshjärta i Annalundadesign, och de fick vara med på DENNA Blommande Fredag.
Och så köpte jag ett fint ljushus att tända och mysa till i höst.


TACK för att vi fick hälsa på hos dig Annie!

8 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Så masse fint du har kjøpt :)
Og rosen var bare vakker. Ser ut til at det er en hel serie med disse Bugnet..? Vakre!

Ha en fin kveld! Hilsen Margrethe

Inger sa...

'Louis Bugnet' är både trevlig och härdig!
Jag vann den på växtlotteri tidigare i sommar.

Annie - Annalunda sa...

Hej goa Anna!

Vilket jättefint reportage du har gjort med finfina bilder. Tänk att både Louise och Oscar fick komma med! Många tack för besöket! Jag ska skriva ett litet inlägg senare och då länkar jag till ditt inlägg. Jättekram Annie

Lenas trädgård sa...

Louis Bugnet måste jag nog skaffa! Så vacker, o så härligt med färgförvandlingen. Mutabilis är jag så förtjust pga dess färgändring under blomningen. Har en Therese Bugnet, så underbart vacker i knoppstadiet, såväl som i blom. Vackra bilder!
Tingsryd ligger ju inte långt från mig, får nog ta en tur o leta upp Annorlunda...
/ Lena

Mer av allt sa...

Jag har en Louis Bugnet och den är full i knopp och blommar hela tiden. Jag bor i zon 6. Fin blogg du har! Jag älskar också rosor. Vilka fina saker du hittade hos Annalunda. Kram från mig

Queen B. sa...

Hi !
Thanks for the comment.
You are right ! I googled skagen paintings, and the photos really have that 'feel' to them !! GOOD EYE !!!!!

AnnA sa...

TACK, för alla kommentarer, och kul Annie, att du tyckte om mitt reportage.
Det finns många rosor i vår trädgård, men ännu ingen "Louise Bugnet", och jag hade nog tänkt införskaffa en sådan (och hitta rabattplats...)
hälsn
AnnA

Anonym sa...

太極峽谷,磐石營地,九族文化村,風櫃斗,雅築沙里仙溫泉,蛇窯蟬說,合歡山,嘉南八卦窯,糯米石橋,震災紀念公園,芙蓉瀑布,水鳥保護區,牛耳藝術渡假村,敷榮堂,登瀛書院,木屐蘭溪谷,木生昆蟲館,泰雅渡假村,惠蓀林場,水沙連古道,台一生態教育休閒農場,清境農場,生態農場,豐年靈芝菇,錦吉昆蟲館
奧萬大,埔里酒廠,埔里鯉魚潭,中台禪寺,台灣地理中心碑,九族文化村,玉山國家公園,合歡山,日月潭,田尾公路花園,新百果山,鹿港龍山寺,台灣民俗村,鹿港天后宮,溪頭森林,廬山溫泉,草嶺風景區,劍湖山世界,北港朝天宮,三條崙海水浴場,夏威夷,池南森林遊樂區,鯉魚潭,太魯閣,秀姑巒溪,長春祠,大佛風景區,東勢林場,古奇峰,五指山風景區,海水浴場,六福村,秀姑巒溪,石梯坪,磯崎灣,掃叭石柱,七星潭,小叮噹科學園區,大聖渡假,三義木雕博物館,谷關風景區,武陵農場,大坑風景區,亞哥花園,崎頂海水浴場