söndag 19 september 2010

Septemberblommande...


...rosor i vår trädgård, är bl a (nykomling 1)'Blue River', 'Penny Lane', 'Rhapsody in Blue', 'Gerbe Rose',(nykomling 2)'Bolero' och 'Mme Pierre Oger'.


Den "rivi-ga" och taggiga skönhe-ten 'Alber-tine', visar också en del underbara blomster, fast inte lika rikligt som i somras - men nu ska vi inte kinka, för den anses vara engångsblommande...Mera 'Albertine' HÄR.


Däremot är nog mochatarosen 'Cornelia', som vackrast på höstkanten, med sina mörkt korallrosa blommor, som doftar härligt i den kalla höstluften.

Ha en skön vecka!
hälsn
AnnA

6 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

På nåt vis skänker de mer glädje nu när de blommar om.....då har man mer tid att beundra och njuta av varje enskild blomma.

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Så mange flotte roser som fremdles blomstrer i din have.
Dere har kanskje hatt en bedre sommer, for ikke å snakke om vinter. Bare en brøkdel av rosene i haven her har vist seg med blomster dette året, men heldigvis var det bare en som ga opp!
Kjøpte Leonardo da Vinci i juni. Som kunstneren er den "arbeidsom". Blomstrer uavbrutt. Den er blitt min favoritt akkurat likt maleren.
Ha en flott uke ;:OD)

Margot sa...

Underbart vackra rosor! Min Gerbe Rose har inte blommat alls i sommar efter den radikala nerklippningen i våras! Cornelia ser helt ljuvlig ut, tyvärr kanske inte något för min zon! Idag har vi äntligen haft en regnfri dag, så härligt!
Ha det gott!
//Margot

Inger sa...

Hej Anna!
'Albertine' är en sån läcker ros. Bland många andra förstås, några blommar hos mig också.
Ha det gott!

Lenas trädgård sa...

Ja, håller med, NU är de mest uppskattade egentligen ...de där som förärar oss med blommor sep tills frosten tar dem. Dessa - men naturligtvis också de allra första!
Härligt sköna rosor!
Lena

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vilken rosblomning du har!
Underbart vackra är de.Kanske uppskattar man dem ännu mer nu på höstkanten.
Ha det gott
Birgitta