måndag 8 augusti 2011

Förälskad och betagen...

...blev jag, när jag såg rosen 'Black Berry Nip' på Raskarums Plantskola i somras...

...med en helt fantastisk färg, och vad jag läst mig till på nätet, även fantastisk doft.

Rosen togs fram 1996, på Nya Zeeland av Rob Somerfield och räknas till gruppen tehybrider. Vi får se hur den trivs hos oss i zon 1-2.

Betagen blir man även när man tittar in i ögat på den söta rosen 'Jacqueline de Pré', bara såååå förtjusande "ögonfransar" som flirtar med en...Annars är den inte så särskilt välblommande i min rabatt - någon enstaka blomma då och då, men trots sitt sköra utseende har rosplantan  överlevt ett par hårda vintrar...Man får nöja sig med det lilla...

Min bror med sambo(numera fru!) ställde i helgen till med kalas, som blev överraskande bröllop, och som present hittade vi en söt och väldoftande Poulsenros:

 ...nämligen slottrosen 'Stockholm', framodlad i Danmark 2005 av Poulsen Roser.


Vi valde rosen för dess goda doft, men den anses frisk och kan odlas till zon 4.
Ljusgula, härliga dubbla blommor, som jag hoppas skall glädja brollopsparet...

Ha en fortsatt trevlig vecka!
hälsn
AnnA 

4 kommentarer:

Inger sa...

Min 'Jacqueline du Pré' är heller ingen höjdarros, flyttade den förra sommaren, ser inte pigg ut och har inte haft en enda blomma i år. Får nog bli en ny ros där...
Kram

Hélena sa...

Stockholm köpte jag på Zetas i lördags så det var kul att ni gillar den. 'Black Berry Nip' Ser ut som en mycket trevlig ros, den måste jag stifta lite närmare bekanskap med.
Ha det bäst!
Hélena

Margot sa...

Spännande med en helt ny ros, färgen är läcker! Jacqueline du Prè ser otroligt söt ut med sina ögonfransar, har varit lite sugen på att skaffa den men ska kanske avvakta ifall den är lite kinkig! Stockholm ser vacker ut, liknar lite på Kronprinsesse Mary som jag har! Dina vita liljor är såå vackra!
Ha en trevlig och skön vecka!
Kram Margot

Anonym sa...

Flyttade min JdP i våras och det gillade den visst, för den har blommat en gång och nu kommer en ny blomning med lovande antal knoppar. Fast hittills i sommar har regnet alltid skördat fägringen på rosorna i förtid. Men den vackra blomman gör att man tålmodigt väntar på nya chanser!

Både Stockholm och 'Black Berry Nip' var lockande rosor!

Kram! Märit i Mariehem