fredag 7 september 2012

BLOOMING FRIDAY: Förväntan......i rosbeskärningstider...


...på kommande rosenblomning...


...och visst är det trevligt med besök under rosenpergolan av bloggarvännen Annette. HÄR hittas hennes blogg.
Rosen närmast oss är 'Valdemar', och på pergolan bakom oss skymtar  bl a 'Francois Juranville'

.

En del förväntningar blir krossade, trots små gröna skott på vårkanten -  mastodontplantan av 'Ghislaine de Féligonde', planterad på 90-talet, har gett upp totalt, men vi har en ny, dock inte planterad på samma plats.


Förväntan på blomning till nästa år kring detta rosstöd från Smidolin...


...av årets ros 2012: Austinrosen 'Crown Princess Margareta', aprikosmarmeladsdoftande och enligt vad jag läst på Flora Linneas hemsida HÄR, kan den även odlas som klätterros.


Hemma hos Camilla(se HÄR och hennes blogg finns HÄR) såg jag denna clematis. Jag köpte en liknande, benämnd som "Fransk Clematis", och den skall samsas med "kronprinsessan" kring växtstödet. Lite blågul symbolik apropå att rosen blivit uppkallad efter en svensk kronprinsgemål.

Trots mångfalden av sorter i trädgården finns det ändå en del nyinköpta att ha förväntningar på till nästa år.
'Mme Caroline Testout', är underbart vacker, men kanske inte någon av de lättodlade rosorna, men eftersom  två av trädgårdens buskpioner står i för gynnsamt läge(knopparna fryser bort vid köldknäppar) och skall flyttas, tror jag på att detta kan bli en bra plats för denna tjusiga madame.
Läs mer om rosen HÄR.


'Burgundy Iceberg' är en mörk variant av den vita rabatt rosen 'Iceberg', och den har blivit planterad i en rabatt med rosor och perenner åt det mörkröda nyanserna.En fantastiskt vacker "ögonfransros......liksom Austinrosen 'Kew Gardens', där en del av min förväntan på blomning grusades efter besök av brunögda fyrbenta...Enda trösten är att buskarna blir kanske blir kraftigare av sådan beskärning.

PILGRIMSHELENA, var faktiskt den som inspirerade mig till att börja blogga och det är hon som numera är värdinna för kommande Blommande Fredagar, där denna veckas tema är "Förväntan".Gå HIT för att se hennes underbara tulpanplanteringar, och lämna gärna ett eget bidrag. Välkommen att även se mitt andra Blommande Fredagsinlägg HÄR.
Jag önskar er alla en Skön BLOMMANDE FREDAG& en trevlig Helg!
NJUT i din trädgård!
Än finns det blommande rosor och annat åt plocka in hemma hos mig!
hälsningar
AnnA

13 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Fantastiska förväntningar. Måste googla på Valdemar.

kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Dina rosor är så vackra. Valdemar har jag suktat efter länge, men ännu inte beställt. Kanske jag måste surfa in hos FL nu:)). Men oj, oj vilka ögonfransar Burgundy Iceberg har!! Farligt:)).
Maggan kommer bli snygg ihop med klematisen.
Ha en fin fredag.
Kram Maria

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Du har verkligen kommit en mycket lång väg med dina rosenportaler! Vackert! Och kul att se!
Ha en finfin helg!

Anette sa...

Tjusiga foton allihop Anna - nästan;)
Jag trivs ju bäst bakom kameran.....

Kram Anette

Hélena sa...

Har jag inspirerat dig till att blogga? Blir alldeles matt och lycklig, hade ingen aning om det. Tack för din underbara kommentar både hos mig och här på bloggen. Crown Princess Magret är en magisk ros, helt underbar. Hon kommer du att få mycket njutning av.
Ha det bäst!
Kram Hélena

carinaon sa...

Oj, oj vilka fantastiska rosor du har! Rosenportaler är ju sååå vackra.
Kram Carina

Berit sa...

ÅÅ vilka underbara förväntningar du har!Så vackra ,så vackra.
Ha en underbar dag!!

Vivian Tisting sa...

Härliga förväntningar, och vackra rosenbilder du visar.
Ha en skön helg
Vivian

Lena/isklockan sa...

Hejsan!

Jag använder Photscape när jag redigerar.

Kram

Gela sa...

ÅÅÅÅ vilka härliga förväntningar. Själv har jag höga förväntningar på min främre rabatt där jag skall plantera flera rosor, har bytt jorden där till mera lera hoppas att de kommer att trivas. Nu gäller det bara att hitta rosorna som passar dit. Har tänkt mig rabattrosor i nyansen "engelskt rött" för att matcha våra fönsterbågar och dörr... Har du några fina tips de ska gärna blomma hela tiden och vara blomvilliga=). Önskar dig en helt underbar söndag/Gela

Knatten sa...

Hej vännen. jag ser att du har samma förväntningar som jag. Det är härligt att se att en del rosor faktiskt blommar ännu. Det gör ju att man orkar vidare. Fast just nu är jag sååå trädgårdstrött o mina förväntningar är nog mest att våren ska komma snart=))).
Ha det gott. /Knatten

Lena/isklockan sa...

Jag har använt photoscape i några månader nu. Om det är nåt du undrar så fråga gärna. Så hoppas jag att jag kan vara till nån hjälp.

Kram

Moa sa...

Tänk så mycket förväntningar man har inför nästa säsong.. vackra bilder på många fina blommor du visar.. ha det gott/Moa