söndag 21 mars 2010

Rosensällskapet...

...i Skåne hade årsmöte i går, med föreläsning, bildvisning och det årliga lotteriet, där var och en som vill brukar ta med sig lite rosigheter till vinstbordet. Jag tog med mig lite rosiga servetter med tillbehör ...

...och en alldeles nyscrappad rosentavla.
Förresten, så har jag utställning i påsk i Åhus och visar en del av mina datagrafiska fototryck, så är ni ändå på vägarna till konstrundan i Skåne, så är det kul om ni har tid att titta in och säga hej.
Jag håller till vid St1/Hydromacken vid vattentornsområdet i den fd matserveringen där.
Vill ni se en del av mina bilder gå HIT och HIT och HIT och HIT.

Här är vinstbordet från gårdagens årsmöte på ROSENSÄLLSKAPET I SKÅNE. Vissa år=milda vintrar har det även funnits med en del växter och rotäkta rosor, som vinster, men ni vet ju hur denna vintern har varit, eller hur?
Jag vann en liten rosenmönstrad nipperask, som säkert kommer att synas någon gång här bland mina roserier.
Och så råkade det bli så att jag numera sitter med i styrelsen, och skall efter hand börja sköta hemsidan - jag skall först bli introducerad och visad av den som sköter hemsidan för tillfället, och det ska nog bli bra.
Jag skall även vara ansvarig för vårmötet i Kristianstad, på muséet, den 10 april, då Lisa Sommelius från FLORA LINNEA kommer och kåserar om engelska rosor.(Se även HÄR)
Alla som är intresserade är välkomna att lyssna på henne, och det finns möjlighet att vinna en bok på inträdesbiljetten.
Kanske någon även blir intresserad av att gå med i ROSENSÄLLSKAPET I SKÅNE...
(Samma arrangemang sker föresten på Katrinetorp i Malmö, söndagen den 11 april.)

Efter gårdagens regn har snön reducerats ännu mer ute i trädgården, och snödropparna blommar för fullt. Några av julrosorna hade också hittat upp från snödrivorna, och kommer att slå ut inom kort.
Jag blev lite inspirerad att flytta ut ett litet vårarrangemang i rabatten, men vill man se ännu mer snödroppsblomning kan man gå HIT, och få lite snödroppskuriosa på köpet.
Ha nu en fortsatt trevlig söndagskväll och en skön vecka!

hälsn
AnnA

7 kommentarer:

Randi sa...

Vilka underbara vinster ni kommer att dela ut! Blir riktigt imponerad. Så spännande att du ska ställa ut under konstmässan! Hoppas jag får möjligheter att åka upp!
Önskar dig en riktigt skön vecka i vårens tecken!
Kram Randi

Therése sa...

Lycka till med dina nya uppdrag! Gissa vem som jobbar på museet den 10 april? Om inte förr så ses vi då! Hoppas sonen har hämtat sig från helgen läger :)
Ha en trevlig söndagkväll o ny vecka!
Therése

AnnCharlotte sa...

Ska notera 11 april på Katrinetorp, är du med där också?

Inger sa...

Hej Anna!
Visst är det skönt att träffa rosvänner och ni har ju ett eget sällskap där nere i sydost. Åkte med dem till Sangerhausen för ett antal år sedan. Trevligt. Och nu har vi en ny säsong med aktiviteter framför oss plus den egna trädgården. Hos mig kan man ännu inte se ev skador, jo, 'Wrams Gunnarstorp' ser rätt så ankommen ut.
Ha det gott!

Luna sa...

I like your rose-impressions very mutch.
Best wishes...Luna

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Lycka till med ditt nya uppdrag. Synd att det är så långt till Skåne.
Trevlig helg
Birgitta

Angel.Pearls sa...

Åh, vad spännande! Är det dina 'datagrafiska fototryck' som ska ställas ut..Vad mycket kul du har på gång! Hade jag vägarna förbi skulle jag inte tveka att kika!! Lycka till o Kram//Eva