torsdag 8 oktober 2009

BLOMMING FRIDAY: Nostalgi på höstkanten

Ännu blommar det några rosor i vår trädgård, och jag klippte av några kvistar på "Mme Alfred Carrière", och fick lite sommarkänningar ute på vår veranda.
Läs mer om rosen HÄR
Det gamla, blekta fotot är ett märkligt foto, på så vis, att kvinnan på fotot har många påminnande drag av mig, när jag var 25-30-årsåldern.På framsidan kortet står det Anna
20 år 1918, och på baksidan har Anna skrivit att fotot är till min morfar och hans tvillingsyster. Det sägs att hon ska vara en släkting till dem, alltså en släkting till mig med.
Det är märkligt när man ser porträttlikheter och att kvinnan heter likadant, men jag vet att det inte är henne som jag är döpt efter, utan min mormor hette också Anna.
HÄR finns fler gamla foton, på morfar och hans tvillingsyster.
Korallhalsbandet är ett gammalt, som jag har hittat i mormors gömmor, och snäckan är ett minne från en tågluff på 80-talet i Portugal.De små prästkragarna heter "Pysslingkrage", och är egentligen annueller, men de brukar självså sig och återkomma här och var i rabatterna, och jag brukar även så nya varje år, och fylla på i krukor och på andra ställen.
Visst är knoppen underbar på madammen?!!!
Fotogra-ferat inomhus...
...tillsammans med min engelska, rosenmönstrade skål.
Rosen doftar underbart!
Foton på rosen i blom från tidigare i sommar.


















Trevlig Helg på er!
Fler Blommiga Fredags-bidrag hittas hos KATARINA på Roses&Stuff, som denna fredag visar underbara, höstblommande rosor.Tack för ett trevligt initiativ, Katarina!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, vackra bilder som vanligt!
Här blommar rosorna också fortf, men vad det har minskat på bara en vecka! Sen höststormen i helgen, så har det blivit jättemycket höst hos mej.
Ha en skön helg! Lenas trädgård...(som endast kan skicka kommentar anonymt...)

Lillebeth sa...

Vilka fina bilder. Vissa rosor är bara näst intill sagolika! Ha det gott!

AnnCharlotte sa...

De rosor som blommar fortfarande är till extra stor glädje nu tycker jag.Kul med porträttet och likheten med dig själv.
Trevlig helg ;)

andré sa...

Det är många som har fina rosor nu, tycks det. Härliga bilder.

sweetbay sa...

Mme Alfred Carriere is a wonderful rose. Beautiful pictures! You captured its sumptuous romantic nature perfectly.

elle-melle sa...

Den rosen er bare skjønn! Jeg har den her i min hage og den har fortsatt noen få blomster, men de sitter høyt oppe og vinden har vært slem med dem så de er ikke så pene lenger. Men DUFTEN - jeg elsker den!

Inger sa...

Lite rosnostalgi passar alltid bra.
Intressant med ditt foto.
Trevlig helg!

Unknown sa...

En sådan ljuvlig blogg du har!Vackert inramat och presenterat.Det är så härligt att komma till nya bloggar man inte varit på förut.Detta avr härligt!Jag länkar till denna bloggen och hoppas att det är ok för dig.Här återkommer jag snart igen och njuter av dina vackra bilder!
ha en riktigt trevlig och skön helg!
/Kram Karin

Unknown sa...

Så roligt att du vill följa min blogg och uppskattar den. Det gör mig jätteglad! :-)
Rosor är nog blommornas drottning tänker jag..:-) Det är något alldeles speciellt med dem. Vackra, eleganta, oftast doftrika och "mycket" blomma. En enkel liten avknipsad blomma gör sig så vackert i en liten skål med vatten. Den tar genast plats! :-)
Ha en skön dag!/Karin

Måddan - Himla lantligt sa...

Hej "Rosen" i Skåneland!

Men Åhhh vilken vacker blogg (så fint med svart till alla dina underbara rosbilder). Tack för det fina du skriver till mig. Du gör mig sååååå glad ska du veta.

Önskar att vi också hade den växtzon ni har därnere. Jag älskar min Trädgård som inte är mycket att visa än. Har precis flyttat och i sommar hann jag inte - men "gissa vad jag gör nästa vår och sommar" - hi hi)

Underbart vackert är det med rosor och jag älskar dem jag med....

Lägger till dig för här fanns så mycket vackert att njuta av :O)

Kramar & tankar

Maud i Umeå

Katarina sa...

Spännande med gamla släktingar...har själv precis börjat fundera över vilka/vilken anfader/anmoder jag har 'lånat' drag från...
Kram!

Redzlan aka Tabib sa...

So many beautiful roses in this blog.

Unknown sa...

Tack Anna för dina rara ord i min blogg!
Uppskattade dem verkligen! :-)
Kram till dig!/Karin

AnnA sa...

TACK för alla trevliga kommentarer/THANK'S for all nice comments!
Det har blivit lite kallare nu i veckan, så nu är det snart slut på blomningen för i år.
Men jag har ett digert skaferi att plocka ur hela hösten och vintern.
Ha det gott alla!
hälsn
AnnA

Anonym sa...

I'm really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and internet and this is actually annoying. A good web site with exciting content, that is what I need. Thank you for keeping this web-site, I'll be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it. If any ones needs some expert web design or seo search engine optimization help check out my los angeles web design seo company website http://gotwebsiteandflyers.com/index-1.hml Los Angeles web designer Los angeles web designers they are able to make your website reign on the internet. We absolutely love your blog and find a lot of your post's to be just what I'm looking for. I would like to thnkx for the efforts you've put in writing this website. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own website now. Actually the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a good example of it.