torsdag 30 december 2010

BLOOMING FRIDAY: "Planer och...


...och drömmar om ett kommande rosenår - och så får vi se vad den kyliga vintern lämnat kvar...


...av mina crazyblommande skönheter.
(Den randiga rabattrosen heter 'Crazy for You', den röda 'Isabella Rossellini' och en liten slinga av mochatan 'Cornelia' busar emellan.Det är tjockt i mina rabatter...)


Vi har en uttjänt brunn, som vi håller på att fylla med allt möjligt gottigottgott för rosor och annat, och den vilt växande rosen på bilden, från årets inköp på trädgårdsdagen på Bäckaskog i augusti detta året(läs mer HÄR), är tänkt att hamna där, tillsammans med någon annan skönhet, som kan vara återblommande. Rosen heter 'Princesse Marie', och är en engångsblommande klätterros för zon 1-2.Det var först tänkt att den skulle klättra kring vårt döda träd, men planer är till för att ändras på...Den andra rosen som är infälld i fotot är rabattrosen 'Königin Viktoria of Schweden', men den har redan fått rabattplats och slumrar under ett rejält snötäcke.


Min samling av Pembertonmochatas...(tidningsuppslaget är från senaste numret av NYPONET - en artikel om Pemberton och Pembertonrosor i vår trädgård, och som medlem i  Rosensällskapet i Skåne, får man denna tidning 4 ggr/år.)

...får gärna utökas, och allt eftersom, jag hittar nya, brukar de få hitta hem till mig. (Jag byter gärna till mig sticklingar.)

I min blommiga anteckningsbok, finns mina listor på de rosor som finns i trädgården och de som önskas.
Nykomlingar från 2010 var bl a 'Sally Holmes', varav ett exemplar blev krukat för några veckor sedan(läs mer HÄR),'Aebleblomst', 'Poulsens Pearl'...


...och den ljuvliga mochatahybriden:'Pink Magic', köpt hos Else på ROSKRAFT.
Jo, det finns en del planer för rosengården, när man väl kan se vad som återstår till våren, vad kylan och vintern fört till rosenhimlen.

Denna veckas
Blommande Fredag hos KATARINA med bloggen "Roses&Stuff" handlar just om planer för 2011. Gå HIT för att se fler bidrag, och lämna gärna ditt egna.


GOTT NYTT ÅR!
Och TACK för alla kommentarer under detta år; alla vackra ord är som ljuvliga rosenknoppar i mitt sinne...
Ha en skön helg!
hälsn
AnnA
PS! Nyårspartaj hos HÅKAN! VÄLKOMNA! DS.

6 kommentarer:

lisa sa...

Härliga rosendrömmar ! Sticklingar skriver du om..ympar du in dem eller rotar dem ? Ett nytt område att lära sig om det här helt klart.
Gott Nytt rosår, hoppas dina rosor klarar vintern !Lisa/Lisas trädgård

Nagy Farkas Dudás Erika sa...

Boldog, rózsás Új Évet!!!
Erika

Inger sa...

Gott Nytt år, Anna!
Visst är det kul att planera sin rosodling, men vintern kan bli svår...

Hélène Flont , french illustrator sa...

✿◕ ‿ ◕✿ BONNE ET MERVEILLEUSE ANNEE A VOUS . TOUS MES VOEUX ✿◕ ‿ ◕✿

Vilt og vakkert sa...

Heisann!


Ønsker deg alt godt i det nye roseåret.
Vi krysser fingrene for at de fleste holder stand denne kalde vinteren også. En kom ikke tilbake i sommer. De fleste hadde nok med å vokse, så roseblomster ble det lite av!

Du viser som vanlig herlige rosebilder.

Margot sa...

Härliga rosbilder! Nu har jag så pass fullt i mina rabatter att jag får vänta och se vad vintern för med sig, innan jag planerar för nyinköp! Hoppas innerligt att rosorna inte far lika illa som under förra vintern, att all den myckna snön skyddar dem bra! Det är ju värst för klätterrosorna och det blir inte kul om man blir tvungen att klippa ner många av dem igen! Nu kan man bara hoppas på det bästa!
Önskar dig en god fortsättning och ett fint rosår!
Kram Margot