fredag 28 juni 2013

'Venusta Pendula'...


...en målerisk installation på trädgårdscykeln...


...och överflöd i blomning...


...över cykelkorgen...


...längs med de gamla murkna cykelhjulen...


 ...bakom pakethållaren...


 ...där en liten ängel tagit plats.


'Venusta Pendula' betyder "nickande skönhet" och är en klätterros som tillhör arvensisrosorna eller Ayshirerosorna. Det är en gammal ros som återintroducerades av Kordes 1928. Den är mycket rikblommig, skuggtålig och något doftande., och klarar zon 3-4,.(Fakta: Flora Linnea/Svenska Rosensällskapet)
När vårt träd så tragiskt dog och jag fick en gammal cykel av en väninna, fick jag denna ypperliga idé att plantera rosen kring trädet med cykeln bredvid, eftersom jag inte är så förtjust i rosens doft.
Två andra klätterrosor har också fått plats kring trädet - där ibland klätterrosen 'Evangeline', som nu står i knopp.Den blommar lite senare än 'Venusta Pendula', men det gör ju inget då bägge endast blommar en gång - men som de blommar!


 Nu väntar det rostrevligheter med rosdagar på Fredriksdal denna helgen(se HÄR) och rosfestival på Österlen.(Se program HÄR.)
NJUT i din trädgård!
hälsningar
AnnA

2 kommentarer:

Margot sa...

Så vackert din Venusta Pendula blommar, ser så mysigt ut tillsammans med cykeln! Blir ingen nämnvärd blomning på min VP i sommar eftersom den frös ner under vintern, tråkigt då den blivit så stor!
Ha en trevlig roshelg!
Kram Margot

Carina sa...

Läste precis en reflektion från en kompis som stämmer på ditt träd, det som var och det som blev. Vi säger adjö till något och i samma ögonblick välkommen till något annat. Härlig ros i härliga bilder du visar.