lördag 4 juli 2009

Rosfestival med magdans som avslutning

Det är rosfestival på Österlen, arrangerat av föreningen "Österlens kulturhistoriska rosor" och det håller på i några dagar. Maken och jag tog en österlentur på lördagen och åkte till Simrishamn.
Vi passade på att besöka den omtalade "Apotekarns Trädgård" - en trädgård med medelhavsmiljö och medelhavsväxter, trädgårdsbutik och café.

Och inne på gården hos apotekarn, stod Else Olsson, från Roskraft, och minglade...
...ätandes på sockerkaka med smak av rosenblad, bakad i rosenform, vilket nog inte syns på mitt foto. Jag tycker nog att rosenglassen, som det också bjöds på, var godare, men tycke och smak...
I svalkan under ett träd stod journalisten (och tillika ordförande i "Österlens kulturhisto-riska rosor")Mia Gröndahl tillsammans med den danske författaren och rosexperten Torben Thim(med välkänd rosenplantskola i Löve.)
Simrishamnsbesöket avslutades på gräsmattan i "Bergengrenska Trädgården" med instruktioner i orientalisk magdans av kvinnan med den mycket böjliga midjan och det rosigt passande namnet : Rozita Auer. Det var en blandad samling damer i olika åldrar, med mer eller mindre rörlighet i kroppen, som försökte följa med i rytmen, och efter dansens slut förevigade jag den söta Rozita på bild.

4 kommentarer:

Inger sa...

Ja, det är verkligen tid för rosfester nu. Hallborosen hade ju sin fest i går. Utan magdans!

Hannele på Hisingen sa...

Magdans är jättenyttigt.

elle-melle sa...

Så flott dette høres ut, med rosemat og magedans:)
Den butikken du skriver om skulle jeg likt å se. Tror ikke det finnes slike her i landet. Jeg får vel ta meg en tur til Sverige heller. I Simrishamn har jeg vært en gang for mange år siden, et flott sted! Jeg liker det Skånske landskapet.

AnnA sa...

Jo, det var ju lite exotiskt att prova på magdans, och det kändes minsann efteråt i lår och ben...Men det var ett kul inslag!
Jo, det är mycket roserier just nu. Till helgen blir det "Rose Fair" på Hovdala slott i Hässleholm. En traditonellt återkommande rosfest för "Rosensällskapet i Skåne" med lotterier, rosförsäljning & annat. I år är det även öppen för allmänheten, och inte bara medlemar. Jag hoppas på ett hyfsat väder - inget regnväder, som i dag, men inte heller för hett.
Oh, vilka pretentioner!
Hälsn
AnnA