torsdag 3 december 2009

BLOOMING FRIDAY: Blommande almanackor...

...till nästa år, som jag fixat till och beställt över nätet på fotofirman FUJIDIREKT.
Denna, med ett urval bland rosorna i vår trädgård, skall hänga i vårt kök.
Klickar man upp bilden, kan man se vilka rosorna är.

Denna med blandade arrangemang - några med rosor -gissa varför?!! - skall jag skicka till min allra käraste syster, till jul och födelsedag.
Jag brukar göra en almanacka till henne varje år, med olika teman, och i år hade jag många arrangemang att välja mellan.
Kreativiteten har flödat, som synes...
Om man vill, och har tid, kan man även göra sig böcker av sina foton.Ibland har fotofirmorna kampanjerbjudande, och då blir det inte så dyrt.
Fotofirman jag har använt mig av denna gång är FUJIDIREKT, och jag tycker att deras almanackstryck är väldigt bra, men jag har även provat på att göra andra fotoprodukter hos EXTRAFILM, och det har varit gott resultat hos bägge.
En kreativ kvinna som jag lärt känna genom bloggeriet är Maria Berg, som i denna veckas trädgårdstema vill att vi skriver och visar våra favoritblommor i hennes blog MARIAS TRÄDGÅRDSBLOGG.
Här är hon själv, hemma hos mig, bland mina favoritblommor: ja, vad kan det vara för sorts blomma, tro?!!!
Jag tror det var den käre maken Henrik, som lånade kame-ran av mig, och fick med bägge damer-na i rosen-portalen.
Vad härligt med rosensommar, eller hur?
Fast först får det ju bli jul!!!
Förresten, så är den blommande rosen klätterrosen "New Dawn" - en riktig klassiker. Det var visst en sådan vi köpte med oss till Maria från Cedergrens, den gången vi skulle gå på bio i Laholm, men hamnade på bio i Halmstad, och åt en av de godaste pizzor jag någonsin smakat...

Maria lottar dessutom ut en bok fram till den 24 december, och det är klart jag vill fylla på lite mer böcker i biblioteket, Maria!!!
HIT så kan ni andra också vara med på utlottningen.

Förutom kreativiteten bakom linsen, är Maria också flink med fingrarna, och lottar ut detta glittrande halsband fram till sin födelsedag den 8 december, på UNIKA HALSBAND.

Trevlig Helg på er allihop!
Fler Blommande Fredagsinslag finns hos KATARINA med "Roses&Stuff"

11 kommentarer:

Maria Berg sa...

Oj, oj jag slår nästan huvudet i taket - här var det massor om mig! TACK kära du.
Jag önskar så att jag fotade männikor lite mer har bara något enstaka foto på dig så vi får allt se till att träffas igen.

En annan sak jag måste göra är att få upp portalen som New Dawn rosen skall klättra i, sedan har jag fått en vinraknka som grävts ner utanför inglasade altanen men skall borras håll så att den kan växa in.
Tur att tjälen snart går i marken så man kan få lite lugn... fast kamerna funkar och imorgon har jag två fotouppdag SPÄNNADE skall det bli.

Tack igen kära du och verkligen lyckade bilder på dig och mig.
/MB

Mia sa...

Härliga friska fina foton hos dig, idag också, kul att se bägge blomsterfröknarna också. Jag har faktiskt lagat mig trädårdsböcker varje år, men nu blev det blogg.. Efter ditt inlägg här undrar jag om det inte blir en bok för 2009 likaväl, eller kalender kanske.. Ha en fin fredag :)

sweetbay sa...

The calendars are amazingly beautiful! I bet your sister loves hers.

Lillebeth sa...

Underbara kalendrar. Verkligen! Ha det gott!

Angel.Pearls sa...

TACK FÖR ALLA TIPS..FIN FOTOALMANACKA DU BESTÄLLT! uNDERBARA BILDER PÅ DIG O m I TRÄDGÅRDEN!!..Å fina rosor som vanligt hos dig! Ha en superfin 2a Advent! Kram//Eva

Cecilia Artista sa...

Åhh vilka underbara kalendrar du gjort! Superba! Roligt att se dig och Maria på bild också.

lareine sa...

That's a lovely collage and would certainly look great on your kitchen wall. And the collage you made for your sister would be a wonderfyl gift!

Katarina sa...

Superfina kalendrar, Anna! jag gjorde en blomsterkalender förra året hos Fuji, och blev väldigt nöjd! I år blir det hundkalender till systerdottern och blomster till mig...
kram på dig!

AnnCharlotte sa...

Fina almenackor, klart syster blir glad :)
Har du beställt foto på canvas någon gång hos de firmor du nämner ? Det är något jag funderat på att göra men inte kommit mig för, för det kostar ju en del...
Ha en skön helg :)

The Boy from Sweden sa...

Du gjorde ett vackert jobb det blev.
Från
Danne

Anna sa...

Hej Anna. Har bara hunnit titta lite snabbt i dina bloggar nu när jag kom hem, men det jag hann se var en massa himla fina bilder =) Gillade verkligen den från kalendern där det är planterat i ett par skor =)

Tänkte bara kika in lite snabbt ikväll och ge dig länken till min blogg med.

Jag har ju oxå två sidor, en där jag skriver och lägger upp bilder (eller ja har inte skrivit nåt sen i jannuari, men ska snart börja igen) och en där jag bara har foton.

http://www.anna-ginger.com/wp där skriver jag.
http://www.annanilsson.cc där har jag bilder.

Ser fram emot att se dina bilder från herrgården.
Ha det så bra så hörs vi.

//Anna