fredag 30 december 2011

BLOOMING FRIDAY: "Nödvändigheter"...

...och en självklarhet för många är fred i landet där man bor.
Rosen 'Peace' är en omtalad och populär ros, som fick sitt namn när andra världskriget tog slut 1945. HÄR finns mer fakta om rosen, för den som vill veta mer.

'Bukavu' är en mochataros,  från Lens. Viss procent av försäljningen från denna ros går till nödvändigheter på ett sjukhus i Bukavu i Kongo. Läs mer HÄR om rosen. 

Nödvändigheten att kunna läsa och skriva är viktig i dagens informationssamhälle, men det är tyvärr inte alla förunnat. 'Sophy's Rose' är en Austinros, namngiven efter en organisation som stödjer forskning inom dyslexi. HÄR finns mer att läsa om denna ros.

Harknessrosen 'Jacqueline de Pre', kom 1989 och är namngiven efter en engelsk cellist, som drabbades av den neurologiska sjukdomen MS i ung ålder, och dog 1987 endast 42 år gammal. HÄR kan man läsa mer om henne.
Nödvändigheten med pengar till forskning om MS, Parkinson och andra neurologiska sjukdomar är viktig, då dessa sjukdomar kan innebära mycket lidande för de sjukdomsdrabbade och deras anhöriga. 

KATARINA med bloggen "Roses&Stuff" har denna Blommande Fredag temat "Nödvändigheter", som hon med sitt eget blogginlägg tillägnar Världens Barn . Gå HIT för att se fler tolkningar och HÄR finns en tolkning på min andra blogg.

 Nödvändiga rosor i en rosenträdgård - ja det finns många att välja bland! Austinrosen 'Constance Spry', 'Wrams Gunnarstorpsrosen', multifloran 'Valdemar', klätter-och buskrosen 'Alchymist', och mochatan 'Ghislaine de Fèligonde'...och...ja, det finns många!


GOTT NYTT ÅR!
Jag tackar för alla kommentarer och besök hos mig och mina rosor under 2011, och hoppas på återseende 2012.
hälsn
AnnA
(som även rekomenderar en titt under fredagskvällen hos HÅKAN MALEVIK som startat igång sitt nyårspartaj.)

9 kommentarer:

Gunilla sa...

Underbar fina bilder jag njuter.

Önskar dig en fin avslutning på det gamla året.

Gott Nytt Trädgårdsår.

Gunilla

Katarina sa...

Här lärde jag mig en hel del om välgörnhet via rosor. Underbart!
Kram!

Sabelhagens Olivlund sa...

Hihi, ser att vi har samma nödvändigheter idag:)).
Ha det gott!
Kram Maria

Berit sa...

oj så kul med rosor som idkar välgörenhet, det visst jag inte!!
Ha ett gott slut och ett suveränt nytt år önskar jag dig!!

Anna Vattenkanna sa...

Fin tolkning av temat genom rosorna! önskar dig ett gott nytt år 2012!
Kram Anna Vattenkanna

Inger sa...

Gott Nytt År!
Kram Inger

Margot sa...

Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Kram Margot

Hélena sa...

Tusen tack för din input och jag ska genast botanisera lite mer bland dina rosor och fundera vidare på dina tankar. Munstead Wood ser bara för underbar ut och den kommer jag att köpa utan tvekan. Har blivit helt förälskad i en bild :-)
Ha en underbar nyårsdag fylld med härliga trädgårdsdrömmar!
Kram Hélena

Hatty sa...

Hej Måste ha mer rosor nu efter att ha tittat på din blogg...jättefin bild på frostnypen ros..fortsatt trevlig helg! Kram