söndag 3 maj 2009

Koggens Rosor


I går for maken och jag en tur upp till Blekinge, för att besöka plantskolan "Koggens Rosor", som ligger naturskönt i Karlskronatrakten, på slingriga, smala vägar vid Nättraby/Skärva.(Annars kan man köpa barrota rosor via nätet från Koggens, till bra pris, och ett varierat sortiment, men det gäller att beställa godbitarna i tid på hösten, för att få levererat på våren vad man vill ha.)


Plantskolan ligger i en lada, som tillhör en herrgård, och jämfört med plantskolor som "Flora Linnéa" och "Zetas" är den inte så stor, men sortimentet är varierat med bra priser, och innehåller många krukodlade pärlor.
En annan pärla är Malin, som stod för kassan denna dagen, och pysslade och vattnade rosplantorna. Med sin härliga göteborgsdialekt gav hon råd och berättade om rosorna som hon hade till försäljning.(En bra sak att tänka på, är att ha kontanter med sig, för de tog inte kort...)Det fanns även hörna med fyndrosor, som antingen tappat bort etiketten eller var från en annan säsong, och där var jag givetvis och kollade runt lite, och fann några fynd, så vi fick många rosor för en bra peng med oss hem.
Rosorna som följde med hem till Skåne var en okänd Austin, "Baron Girod de l'ain", "Louise Rödiger", "Annie Vibert" och tre myskrosor till samlingen: "Trier", "Queen of Musks" och "Nastarana".

4 kommentarer:

Therése sa...

Jag kollade till min nerklippta ros, som jag pratade om. Visst där fanns lite grönska, så än finns det hopp! Therése

AnnA sa...

Therése, var det tur eller otut, at den överlevde??? Apropå, apropå...
Hälsn
AnnA

Therése sa...

Tur skulle jag gissa...;) Trevlig helg!/Therése

Lenas trädgård sa...

hej, så härligt med en rosenblogg! Jag älskar rosor, bor i sydöstra Blekinge, jobbar ca 3 km fr Koggens rosor! Så tror du jag varit/är där ofta!? De flesta rosorna har jag köpt av Christer, men också många (betydligt dyrare!) i Rosengården i Kristianopel. Dit har jag hemifrån ca 1,2 mil, så det är lätt att bila dit när rosenhabegäret sätter in. Roligt att läsa om o se dina underbara rosenbilder, kommer att titta in ibland. Är nykomling i denna världen, så jag letar upp er en efter en ni trädgårdsbloggare!
Hälsn lena