måndag 29 juni 2009

Rosdag ...

...hos David Carlson.

Ett besök i lördags i en underbar rosenträdgård i Falsterbo - ett arrangemang av "Rosensällskapet i Skåne" och "Falsterbonäsets naturvårdsförening".
Det var många vackra rosor att titta på i Davids trädgård, men tyvärr - teknikens under - batteriet i kameran laddade ur, och det fick bli de foton som blev... Bl a på rosen "Hebes Lip" - engångsblommande damascenerros, vit med rödrosa kant. Underbar!(Och den finns även hos mig...)

Under floret av "Mme Alfred Carrière" skymtar fd ordföranden i Rosensällskapet i Skåne: Kerstin Mannergren-Ågren och Ulrika Carlsson-Nilsson, skaparen av Balsgårdsrosorna.Beundrar de den vackra noisetterosen, tro?

Rosenarrangemang på borden hos rosensällskapet.
"Flora Linnea" sålde rosor, och min man kunde inte motstå den storblom-miga austinrosen "Noble Anthony",
från 1995, med underbar doft(har fått pris för sin doft) medan jag valde ut rosen "Violette", en multiflora från 1921, av Turbat, skaparen av "Ghislaine de Féligonde"...
Den noble "Tony" får bo i kruka denna sommar, tillsammans med härligt blå daggsalvia, och till "Violette" hittade jag en plats vid den nyaste rosenpergolan.

2 kommentarer:

elle-melle sa...

Så mange fine roser!
'Mme Alfred Carriere' blomstere hos meg også nå. En flott rose med nydelig duft.

Synd at batteriet gikk flatt, men slikt skjer jo fra tid til annen.

Mange nydelige roser i innlegget under her også. Skulle likt å vandre rundt i disse hagene jeg også.

AnnA sa...

Jo, "Mme Alfred C" finns även i vår trädgård, och har t o m blommat såpass, att jag fått knipsa bort överblommat.
Rosen, som funnits i vår trädgård, sedan -94, har sett lite hängig ut detta året, men nu kommer det nya skott nedifrån, så till våren, blir det till at såga bort den äldsta stabben, och låta det nya ta över. En lite ansiktslyftning sas.
Ha det gott Juni och tack för kommentaren!
hälsn
AnnA